Гончарук втратив статус наймолодшого премʼєра світу. Його обійшла глава уряду Фінляндії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уряд Фінляндії очолила наймолодша у світі премʼєр-міністр, повідомляє ВВС.

34-річна Санна Марін до цього очолювала міністерство транспорту країни. Очікується, що вона складе присягу цього тижня. Марін очолить лівоцентристську коаліцію з пʼяти партій, на чолі яких стоять жінки.

Коли Марін обійме посаду, вона стане наймолодшим премʼєр-міністром у світі, обійшовши таким чином премʼєр-міністра України Олексія Гончарука, якому 35 років.

«Нам належить ще багато попрацювати, щоб відновити довіру до уряду», — сказала журналістам пані Марін. Вона додала, що не вважає себе занадто молодою для цієї посади. «Я ніколи не думала про свій вік чи стать, я думаю про причини, через які потрапила в політику, і ті речі, завдяки яким ми завоювали довіру електорату», — пояснила премʼєр.

Зазначається, що Марін стане третьою в історії жінкою премʼєр-міністром у Фінляндії. Попередній уряд на чолі з Анті Рінне пішов у відставку на через масштабні страйки поштарів. Соціал-демократична партія, яка висунула Марін, є переможцем квітневих виборів і тому отримала право висувати кандидатуру премʼєр-міністра.