Вночі: під Офісом президента розпочалася акція «Варта на Банковій», Україна претендує на €500 млн допомоги від ЄС, у США помер 21-річний репер

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: під Офісом президента розпочалася акція «Варта на Банковій», Україна претендує на €500 млн допомоги від ЄС, у США помер 21-річний репер

Facebook / Tania Khalaziy

Близько двох тисяч осіб протестували на Банковій перед самітом «нормандського формату»

Під Офісом президента близько двох тисяч людей взяли участь у мітингу з вимогою до президента Володимира Зеленського не «перетинати червоні лінії» на саміті лідерів країн «нормандського формату». Учасники акції «Варта на Банковій» встановили кілька десятків наметів і оголосили про наміри залишатися там до вечора понеділка, коли має завершитися саміт, або ж безстроково.

«Сьогодні ми — плече для Зеленського, на яке він може спертися. Нехай, коли його будуть завтра в Парижі схиляти до підігравання Росії, скаже: «Я з цим не можу повертатися в Україну», — заявив координатор акції Михайло Бесараб. Він підкреслив, що акція під ОП не проти президента, а за збереження інтересів України.

У НАТО заявили, що не вважають Росію ворогом

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс не вважає Росію своїм ворогом. «Ми не створюємо список ворогів. Ми не вважаємо Росію ворогом. Що ми бачимо відносно Росії — те, що вона застосувала військову силу проти сусіда, України», — заявив він.

За словами генсека НАТО, «Росія не те ж саме, що Радянський Союз». Також генсек підкреслив, що НАТО завжди намагається поліпшити відносини і не розділяє світ на ворогів і друзів.

Україна може отримати 500 млн від Євросоюзу

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що завдяки досягненню угоди з Міжнародним валютним фондом про нову програму Україна може отримати €500 млн допомоги від Євросоюзу. За її словами, кошти від ЄС можуть надійти на «дуже вигідних умовах». Планується, що Україна отримає ці кошти у найближчі місяці.

У США помер 21-річний репер

Репер з Чикаго Джерад Ентоні Хігінс, відомий під псевдонімом Juice WRLD, помер у віці 21 року. Виконавцю стало зле в неділю, 8 грудня, після висадки з літака в аеропорту Мідвей на півдні міста Чикаго. Точну причину смерті Juice WRLD поки не повідомили. За даними TMZ, артист пережив епілептичний напад. Як пізніше повідомили правоохоронці, репер потребував невідкладної медичної допомоги та був доставлений в місцеву лікарню, де лікарі констатували його смерть.

Репер Juice WRLD отримав популярність у 2018 році, коли його сингли All Girls Are the Same і Lucid Dreams посіли друге місце в чарті Billboard Hot 100. У 2019 році він отримав премію 2019 Billboard Music Awards як найкращий новий виконавець.