Столиця Тайваню визнана найкращим містом для переїзду, Париж — серед найгірших

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Столиця Тайваню визнана найкращим містом для переїзду, Париж — серед найгірших

Vernon Raineil Cenzon / Unsplash

Фахівці рейтингу Expat City Ranking 2019 визначили найкращі та найгірші міста світу для еміграції, віддавши перші рядки азіатськими містам. Українські міста в рейтингу не враховувалися.

До списку увійшли 82 міста. У дослідженні взяли участь 20 тисяч респондентів, вони оцінювали життя за кордоном за 25 різними аспектами за шкалою від одного до семи на прикладі особистого досвіду. Серед іншого, респонденти мали оцінити якість і вартість життя в місті, перспективи для пошуку роботи та побудови карʼєри, наявність житла, лояльність місцевого населення до приїжджих, можливості для інтеграції іноземців, можливості для дозвілля тощо.

Найкращим містом для емігрантів другий рік поспіль визнано Тайбей (Тайвань). Високу позицію тайванської столиці в рейтингу експерти пояснюють тим, що тут всі критерії опитування — приблизно на однаково високому рівні. Зокрема, мігранти в Тайбеї високо оцінили місто за якістю життя і місцевим транспортом, більшість з них незадоволені системою охорони здоровʼя. Крім того, 96% мігрантів заявили, що відчувають себе в Тайбеї у безпеці.

Зазначимо, що перші чотири рядки рейтингу дісталися містам Азії, до першої десятки потрапили відразу два швейцарські міста.

Топ-10 найкращих міст для переїзду в якості емігранта

1. Тайбей, Тайвань

2. Куала-Лумпур, Малайзія

3. Хошимін, Вʼєтнам

4. Сінгапур

5. Монреаль, Канада

6. Лісабон, Португалія

7. Барселона, Іспанія

8. Цуг, Швейцарія

9. Гаага, Нідерланди

10. Базель, Швейцарія

До списку найгірших для переїзду міст потрапили відразу три американські та два італійські міста. Найгіршим для переїзду емігранти визначили Ель-Кувейт. За оцінкою фінансового стану місто опинилося на 7 позиції серед кращих, але інші фактори, зокрема дорогі житло та інші послуги, складності в адаптації (у тому числі дискримінація), опустили його на дно рейтингу. У випадку з Римом і Міланом респонденти зазначали такі фактори, як брак можливостей для пошуку роботи та побудови власного бізнесу, високі податки, бюрократія, загальний стан інфраструктури тощо. У випадку з американськими містами більшість опитаних зазначили легкість в адаптації, проте вказали, що тут практично неможливо дозволити собі житло.

Топ-10 найгірших міст для переїзду в якості емігранта

73. Янгон, Мʼянма

74. Нью-Йорк, США

75. Ліма, Перу

76. Лос-Анджелес, США

77. Сан-Франциско, США

78. Париж, Франція

79. Лагос, Нігерія

80. Мілан, Італія

81. Рим, Італія

82. Ель-Кувейт, Кувейт