У білоруських кавʼярнях і ресторанах заборонять пластиковий посуд

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У Білорусі з 2021 року заборонять використовувати та продавати одноразовий пластиковий посуд у закладах харчування. Про це повідомляється на сайті Міністерства антимонопольного регулювання Білорусі.

Рада міністрів Республіки Білорусь внесла зміни до постанови «Про затвердження Правил продажу окремих видів товарів і здійснення громадського харчування та Положення про порядок розробки і затвердження асортиментного переліку товарів».

«Зокрема, цією постановою з 1 січня 2021 року встановлюється заборона на використання і продаж в обʼєктах громадського харчування одноразового пластикового посуду, відповідно до переліку, що розробляється МАРТ», — йдеться у заяві.

Вимоги документа спрямовані на скорочення використання в обʼєктах громадського харчування одноразового пластикового посуду: виробів і предметів, призначених для сервірування столу, прийняття і зберігання продукції громадського харчування і харчових продуктів.

Перелік одноразового пластикового посуду визначить Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі у тримісячний строк з дня офіційного опублікування постанови.