Кабмін оголосив новий конкурс на голову Держкіно

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів ухвалив рішення про оголошення нового конкурсу на посаду голови Держкіно. Про це заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський на пресконференції.

«Позавчора рішенням Кабінету міністрів оголошено новий конкурс», — повідомив міністр.

Якщо генпродюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, яка не пройшла останній етап конкурсу, оскаржуватиме результати конкурсу в суді, то у міністерстві обіцяють врахувати рішення суду.

Перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук зазначив, що якщо суд вирішить, що під час попереднього конкурсу були порушення, то «треба буде поновити права цієї людини».

«Від того, яким буде рішення суду, залежатиме те, як держава має на це реагувати. Ми не можемо передбачити, що саме буде написано у рішенні суду», — додав Максимчук.

Раніше у коментарі theБабель Сінькевич наголосила, що повторний конкурс для неї — крайній варіант.

Що відбувається в Держкіно?

У серпні голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, який обіймав посаду з 2014 року, написав заяву про відставку за власним бажанням. Іллєнко заявив, що не збирається боротися за крісло, оскільки ставився до посади як до інструменту досягнення своєї мети.

4 жовтня Кабінет міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. 9 листопада на сайті НАДС оприлюднили перелік з 8 кандидатів на посаду голови Держкіно.

17 листопада кандидати на посаду голови Держкіно мали презентувати свої програми, але на той час єдиною кандидаткою на посаду залишилась Юлія Сінькевич.

21 листопада стало відомо, що Сінькевич не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди в четвертому турі конкурсу й не проходить далі.

Ситуацію прокоментував ексочільник Держкіно Пилип Іллєнко, назвавши конкурс на посаду голови фарсом.

«Наступному голові Держкіно раджу подавати у відставку одразу після отримання пропозиції його очолити. Збережете час і нерви, принаймні. А Держкіно, тим часом, працює без голови і без жодного з його заступників. Є тільки тимчасово виконуюча обовʼязків голови, у разі звільнення, відрядження, хвороби чи відпустки якої в агентстві навіть прокатку нікому буде підписати», — написав він.

Результати конкурсу Сінькевич

У розпорядження theБабеля Сінькевіч надала результати проходження конкурсу. Всього вона отримала 9,75 бала. У більшості частин конкурсу Сінькевич отримувала середній бал від 0,75 до 1 і тільки з «Управління ефективністю та людськими ресурсами» вона отримала 0,5 бала. Згідно з правилами конкурсу, це позбавило її перемоги.