Силовики обшукали компанію, яка перекачувала воду для «Кримського содового заводу»

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:

Прокуратура Криму провела обшуки у компанії «Геомоніторинг», яка забезпечувала водою «Кримський содовий завод» на анексованому півострові. Про це theБабелю повідомили у прокуратурі Криму.

Правоохоронці пояснили, що компанія забезпечувала роботу насосних станцій, які переганяли воду з озера Сиваш на «Кримський содовий завод» у Красноперекопську. Завод працює на підставі російської ліцензії.

На сторінці у Facebook прокуратура повідомила, що спільно з СБУ провела обшуки в офісі «Геомоніторинга», а також на насосній станції, яка розташована біля адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією Криму. На станції працювали 6 промислових насосів, які перекачували «кондиційну рапу» з центральної до західної частини озера Сиваш для содового заводу.

«Внаслідок зазначених дій завод незаконно, без отримання відповідних дозволів від Держгеонадр видобував рапу, яка використовувалася для виготовлення продукції. Під час обшуків виявлено та вилучено значну кількість документів, які підтверджують незаконну діяльність підприємства. Слідство триває, вирішується питання про висунення підозр», — йдеться у повідомленні.

Компанія «Кримський содовий завод» входить в групу хімічних компаній Ostchem Holding, яка належить українському олігарху Дмитру Фірташу.