Нардеп від «Слуги народу» Смаглюк запропонувала «приглушити свободу слова» в Україні. Тепер скаржиться на маніпуляції

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Депутатка Верховної Ради від «Слуги народу» та ексжурналістка Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що в Україні «час приглушити свободу слова». Про це вона заявила у коментарі «Настоящему времени».

«Мені здається, що у нас в країні наскільки сильна свобода слова, що її пора б уже приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою мову», — прокоментувала Смаглюк справу щодо нардепки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій, підозрюваних у погрозах президенту Володимиру Зеленському.

Смаглюк додала, що голосуватиме за зняття недоторканності з Федини, але не за притягнення її до відповідальності. Також представниця «Слуги народу» не відкидає, що зброя, яку знайшли у Звіробій, може бути повʼязана з погрозами Зеленському.

Пізніше на сторінці у Facebook Смаглюк звинуватила журналістку «Настоящего времени» в маніпуляціях. «Спочатку ведуча запитує про Марічку Звіробій, потім про людину, яка порвала портрет Порошенка, потім про Олександра Дубінського та його висловлювання, потім отримує мою відповідь, що у нас занадто сильна свобода слова і пора б почати фільтрувати свою промову тим, хто таке допускає. Вирізає останню фразу без контексту, відправляє на YouTube. Розумничка, good job, well done», — написала Смаглюк.

Вона додала, що за 15 років роботи в журналістиці «доводила своїми розслідуваннями, який владі не місце в Україні — корупційній, цинічній тощо». Але, виявилося, досить пригрозити президенту фізичною розправою, і це стане нормою речей, свободою слова. Здобули. Бережіть брови, Ірина. Вам ще ними керувати і керувати», — написала Смаглюк.