The Guardian: Угорщина відмовилась від участі у «Євробаченні-2020» через те, що конкурс підтримує ЛГБТ-спільноту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
The Guardian: Угорщина відмовилась від участі у «Євробаченні-2020» через те, що конкурс підтримує ЛГБТ-спільноту

Кончіта Вурст після перемоги на Євробаченні у 2014 році.

Eurovision Song Contest

Угорщина виходить з «Євробачення» через зростання ЛГБТ-позитивної риторики конкурсу. Про це повідомляє The Guardian.

«Попри те, що офіційна причина відмови від участі не повідомляється, цей крок відбувається на тлі посилення гомофобної риторики в Угорщині, де премʼєр-міністр Віктор Орбан розпочав політику «першої сімʼї», спрямовану на допомогу традиційним сімʼям та підвищення народжуваності», — йдеться у матеріалі.

На початку 2019 року спікер угорського парламенту порівняв одностатеве усиновлення з педофілією, тоді як коментатор провладного телебачення назвав «Євробачення» «гомосексуальною флотилією» і заявив, що участь не буде корисною для психічного здоровʼя нації.

Джерело з угорського суспільного мовника MTVA повідомило The Guardian, що, хоча не було повідомлено жодної причини для рішення про вихід з конкурсу, співробітники вважають, що відмова пов’язана з асоціюванням конкурсу з гомосексуальною культурою.

У листі для Guardian MTVA зазначає: «Замість того, щоб брати участь у Євробаченні в 2020 році, ми будемо підтримувати постановки, створені талантами угорської поп-музики».

«Я вітаю рішення, в тому числі з точки зору психічного здоровʼя, що Угорщина не братиме участі у гомосексуальній флотилії, до якої цей міжнародний пісенний конкурс був зведений», — сказав Андрас Бенцик, редактор провладного журналу та відомий телевізійний коментатор.