Пʼятьом жителям Луганщини, які втратили кінцівки через вибухи, виділять по €3—5 тисяч на протезування

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Пʼять жителів Станично-Луганського району Луганської області, які постраждали від підривів на боєприпасах, отримають від держави від 3 до 5 тисяч євро на протези.

Про це заявив заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з питань євроінтеграції Олексій Ілляшенко на парламентських слуханнях, передає Інтерфакс-Україна.

«Коли ми перебували в Станиці Луганській з виїзним засіданням комітету, до нас звернувся голова районної адміністрації з тим, що ми забуваємо в законодавстві про тих людей, які є жертвами вибухонебезпечних предметів, а також про жертв підривів на мінах. Йдеться про трактористів, енергетиків і комбайнерів, які підірвалися на мінах, але вони при цьому не є учасниками АТО/ООС. Ми відреагували разом з вами на це звернення», — заявив Ілляшенко.

За його словами, чиновники МінТОТ разом із західними партнерами переглянули документи і меморандуми, що стосуються технічної допомоги, і виявили, що на деякі пункти накладені обмеження у вигляді 10—20 тис. грн на одного громадянина. У звʼязку з цим, у відомстві пішли іншим шляхом.

«Ми вибрали пʼять людей, які втратили кінцівки, і вирішили, що виділимо кожному з них від 3 до 5 тис. євро, внісши зміни до відповідних пунктів меморандумів. Це було зроблено для того, щоб до кінця року у нас було не 50 осіб, які отримали по 10 тис. грн і на очі їх не бачили, а буде пʼять конкретних людей з пʼятьма нормальними протезами, які коштують від 3 до 5 тисяч євро», — заявив заступник міністра.