Видання The Washington Post оприлюднило Топ-10 книг 2019 року

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Видання The Washington Post оприлюднило рейтинг з десяти головних книг 2019 року. Головними темами в них стали расизм, проблеми імміграції та сексуальне насильство.

«Чорний леопард, червоний вовк», автор — Марлон Джеймс. Сюжет книги розгортається навколо пошукової групи, яка намагається знайти безіменного хлопчика. Групі доведеться пройти скрізь джунглі, чудернацькі міста в небі та зіткнутись з неймовірними істотами: тролями, гіганськими кажанами та іншими.

«Людська гра почалась, щоб зіграти саму себе?», автор — Білл Маккіббен. Книга Маккіббена розповідає про те, що людство зробило з планетою і як ми можемо це виправити зараз. Автор прагне, щоб словосполучення «кліматична загроза» не зникало з словників людства, він зібрав найяскравіші статистичні дані, щоб донести до читача головну думку: наше існування перебуває під загрозою.

«Дівчина, жінка, інші», автор — Бернардін Еварісто. Кожна глава книги розповідає про одну з 12 жінок з Великої Британії. І хоч у кожного персонажа є своя власна глава, часом їхні життя переплітаються — через спільних друзів, родичів і випадкових знайомих. Книга удостоєна Букерівської премії.

«Хороший постачальник — той, хто йде», автор — Джейсон Депарл. Захоплююча історія про те, як одна філіппінська сімʼя розсіялась по всій Землі. Батьки покидають дітей на роки, щоб поїхати на заробітки. Тема іммігрантів у США зараз надзвичайно чутлива, тому книга намагається дати глобальне уявлення про цей процес.

«Знай моє імʼя», автор — Шанель Міллер. Автор книги — жертва сексуального нападу. У романі вона розповідає свою історію, звертаючи увагу на те, як важко жертвам зґвалтування домогтися справедливості.

«На Землі ми чудові», автор — Оушен Вонг. Книга — це лист вʼєтамця, який проживає у США, своїй неграмотній матері. Книга розповідає про життя головного героя, його першу закоханість, його сімʼю. Усе це — на тлі війни у Вʼєтнамі.

«Не кажи нічого», автор — Патрік Кіфф Радден. Книга присвячена конфлікту у Північній Ірландії, причиною якого стало прагнення ірландських націоналістів обʼєднатися з незалежною Ірландією. Внаслідок конфлікту загинули близько 3 500 людей.

«Незнайомці та двоюрідні брати», автор — Лея Хагер Коен. Роман розповідає про те, що відбувається, коли вже велика родина готується провести гучне та хаотичне весілля. Це розважальна історія про сім’ю, культуру та пам’ять.

«Школа Топека», автор — Бен Лернер. Автор досліджує стан всієї країни на прикладі історій кількох жителів маленького містечка. Лернер переносить читачів до Канзасу 90-х років і розповідає про життя зірки шкільної групи дебатів та його матір-психотерапевта.

«Жовтий будинок», автор — Сара Брум. Мемуари автора переносять читача до Нового Орлеану, а саме — до тієї частини міста, яку ніколи не відвідують туристи. Там розташований сімейний будинок авторки — гордість, надія та вʼязниця для сімʼї чорношкірих американців. Після знищення ураганом «Катаріна» будинок стає символом проблем, які стоять перед нами сьогодні: згубного расизму, корпоративної жадібності, складнощів життя робочого класу.