Вночі: у Вашингтоні зачиняли Білий дім та евакуювали Конгрес, у Франції вирішили заборонити рекламу «чорної пʼятниці», «Шахтар» зіграв внічию з «Манчестер Сіті»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Вашингтоні зачиняли Білий дім та евакуювали Конгрес через «повітряну тривогу»

В американській столиці зачиняли Білий дім та евакуювали будівлю Конгресу через «повільний рух у небі». Зазначається, що на радарі поліції Капітолію помітили «пляму, що рухалася», після чого скликали нараду вищих посадових осіб, відповідальних за нацбезпеку, для координації та моніторингу.

У відповідь командування військово-космічної оборони Північної Америки направило вертольоти берегової охорони, щоб провести розслідування. Прибувши на місце, вони не знайшли жодної загрози в небі.

Правоохоронці мають кілька варіантів, що саме зʼявилося на радарі. Серед іншого розглядаються версії, що це була зграя птахів або безпілотник. Один з пілотів, який брав участь в операції, розповів, що особисто бачив птахів. Роботу Конгресу відновили через 45 хвилин після інциденту.

У Франції вирішили заборонити рекламу «чорної пʼятниці»

Французькі парламентарі прийняли поправку для заборони реклами «чорної пʼятниці». Йдеться про поправку до «закону про відходи». Нововведення засуджує надмірне споживання і критикує «катастрофічні екологічні показники» торгового дня.

Поправка вказує, що «реклама «чорної пʼятниці» створює враження, що споживач отримує вигоду зі зниження цін, але насправді цього не відбувається». Після прийняття поправки вона буде розглянута нижньою палатою французького парламенту, Національною асамблеєю. Це означає, що це не вплине на рекламу «чорної пʼятниці» в цьому році, але, якщо поправку остаточно ухвалять, то може вплинути на подальші роки.

Держсекретар Помпео виступив за розслідування втручання України в американські вибори

Державний секретар США Майкл Помпео запропонував розслідувати можливе втручання України в президентські вибори США 2016 року.

Держсекретаря запитали, чи варто Штатам розслідувати звинувачення України у втручанні у вибори. На це він відповів: «Щоразу, коли зʼявляється інформація про те, що в якийсь момент якась країна втручалася в американські вибори, ми не тільки маємо право, ми зобовʼязані зʼясувати це».

Агентство Reuters, яке наводить слова Помпео, нагадало, що твердження держсекретаря суперечать його ж оцінці розвідувальних даних, які свідчили, що саме Росія втручалася у вибори 2016 року.

«Шахтар» зіграв внічию з «Манчестер Сіті»

Донецький «Шахтар» у матчі Ліги чемпіонів проти «Манчестер Сіті» зіграв внічию з рахунком 1:1. Гра проходила в Манчестері. Рахунок відкрили господарі — на 56-й хвилині Гюндоган спрямував мʼяч у порожні ворота після передачі Жезуса. «Шахтар» зрівняв рахунок за 13 хвилин зусиллями Манора Соломона.

«Манчестер Сіті» гарантував собі вихід у плей-офф, а чемпіон України зберіг друге місце в групі. Для виходу в наступний раунд гірникам вистачить перемоги у завершальному турі, який команда проведе з «Аталантою» у Харкові 11 грудня.