Розслідування cправ Майдану відновлять у січні. Під Радою пройшла акція підтримки сімей Небесної Сотні і адвоката Закревської

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Під Верховною Радою пройшла акція на підтримку сімей Небесної Сотні та їхнього адвоката Євгенії Закревської, яка оголосила голодування через припинення розслідування справ Майдану.

Як повідомляє LB.ua, в акції брали участь десятки активістів, громадські діячі, ветерани, голова обʼєднання «Сімʼя Героїв Небесної Сотні» Володимир Бондарчук, правозахисник Тарас Гаталяк, активіст Сергій Стерненко, а також колишній начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Учасники запалили свічки і розгорнули плакати з написами «Не злий Майдан». У соцмережах також стартував флешмоб #plate_for_zhenya, автори якого закликають ділитися фото порожніх тарілок на підтримку вимог Закревської.

Адвокат заявила, що сьогодні зустрічалася з премʼєр-міністром Олексієм Гончаруком. За її словами, він пообіцяв голосування за поправку, яка дозволить слідчим ГПУ перейти в Держбюро розслідувань для продовження справ Майдану. Гончарук їй сказав, що в уряді не розглядають імовірність позачергового засідання парламенту.

«Завтра на комітетах [Верховної Ради] вони повинні проходити узгодження. Якщо все буде відбуватися саме за цим сценарієм, 3 грудня буде голосування, за тиждень закон підпише президент. До кінця року, хоча у мене це викликає великі сумніви, буде створено це управління у справах Майдану в ДБР і туди будуть переведені слідчі. Тобто в кращому варіанті слідчі дії почнуться в січні. А там Різдво, тому з другої половини січня», — сказала Закревська.

Як повідомляє «Громадське», акція підтримки також відбулася у Львові, біля будівлі облдержадміністрації.