У США троє чоловіків відсиділи у вʼязниці 36 років за вбивство, якого вони не скоювали. Суд анулював їхні вироки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США троє чоловіків відсиділи у вʼязниці 36 років за вбивство, якого вони не скоювали. Суд анулював їхні вироки

Звільнений з в'язниці Ендрю Стюарт разом з сестрою та мамою

Matt McClain / The Washington Post via Getty Images

У США трьох жителів штату Меріленд — Альфреда Честната, Ендрю Стюарта і Ренсома Воткінса — випустили на свободу після 36 років вʼязниці. Чоловіків засудили до довічного увʼязнення в 1984 році за вбивство 14-річного хлопчика, якого вони не скоювали. Про це повідомляє BBC.

Увʼязнені вийшли з вʼязниці Балтимора 25 листопада після того, як суддя анулював вироки. Справу відновили у 2019 році за запитом Альфреда Честната, одного з засуджених. До листа чоловік прикріпив нові докази, які виявив минулого року.

Підлітка ДеВітта Дакетта вбили пострілом у шию дорогою на заняття у 1983 році. У хлопця також вкрали куртку Джорджтаунського університету. Тоді поліція заарештувала 16-річних темношкірих підлітків Честната, Стюарта і Воткінса.

В офіційній заяві прокурора Балтимора Мерилін Мосбі йдеться, що на хлопчиків завели справи, використовуючи свідчення інших підлітків-свідків. Перед судом на них тиснули й інструктували, що говорити.

Під час початкового розслідування поліція проігнорувала і приховала свідчення кількох свідків, які називали вбивцею іншу людину.

Прокурор штату додала, що всі свідки судового розгляду вже відмовилися від своїх слів.

  • Флот Німеччини звинуватили у вбивстві 18 морських свиней на навчаннях. Захисники тварин кажуть, що військові порушували закон.