У Великій Британії склали перелік правил для інтимних сцен у кіно. Його випустили після скарг Емілії Кларк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Асоціація режисерів Великої Британії склала перелік правил зйомки оголених і сексуальних сцен у кіно, повідомляється на сайті асоціації.

Перелік складається з 96 пунктів. Звід опублікували після скарги актриси Емілії Кларк про те, що вона почувалася некомфортно під час зйомки оголених сцен у серіалі «Гра престолів». Актриса зізналася, що її намагалися примусити до відвертих сцен в інших проєктах, не попередивши про це заздалегідь.

Серед іншого, нові правила забороняють змушувати актора роздягатися на пробах. Замість повного оголення тепер можна прийти на кастинг в бікіні або плавках, а також взяти з собою супроводжуючого. При цьому оголення на пробах повинно обговорюватися за 48 годин до зустрічі.

Перед зйомками відвертої сцени творці фільму повинні отримати письмову згоду виконавців, а перед фінальним затвердженням тієї чи іншої відвертої сцени режисер повинен порадитися з акторами, які брали в ній участь.

Репетиції, а також зйомки повинні проходити в спеціально відведеному місці. Усі деталі сцен проговорюються заздалегідь. Актори не повинні перебувати оголеними до безпосереднього початку зйомок і після них. Також виконавці повинні домовлятися між собою про сигнали припинення сцени, якщо одного з них щось не влаштовує.

Крім того, на знімальному майданчику не рекомендується жартувати, для сцен сексуального насильства слід залучати каскадерів, а у членів знімальної групи рекомендується вилучати мобільні телефони для запобігання несанкціонованій зйомці.

Зазначається, що Велика Британія намагається орієнтуватися в цьому питанні на Голлівуд, де існує посада спеціального координатора інтимних сцен. Завдання таких фахівців полягає в забезпеченні психологічно комфортних умов для акторів під час роботи над сексуальними сценами.