Вночі: Білий дім зобовʼязали показати документи про зупинку військової допомоги Україні, WADA рекомендували відсторонити Росію, у роботі Facebook стався збій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Пентагон і Білий дім зобовʼязали оприлюднити документи про зупинення допомоги Україні

Федеральний суд США задовольнив позов організації «Центр за чесність в суспільстві» і зобовʼязав Пентагон та Білий дім оприлюднити документи, які стосуються припинення військової допомоги Україні.

Суддя розпорядилася зобовʼязати Міноборони США та Адміністративно-бюджетне управління передати медіа-організації звіти про припинення адміністрацією президента Дональда Трампа військової допомоги Україні. Організація звернулася з запитом до суду на підставі Закону про свободу інформації.

«Запитані документи потрібні з тією метою, щоб проінформувати суспільство про питання, які викликають надзвичайний національний інтерес», — сказала окружний суддя Вашингтона Коллін Коллар-Котеллі.

WADA рекомендували відсторонити Росію від усіх змагань на 4 роки

Комітет з відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував виконкому організації відсторонити Росію від міжнародних змагань на чотири роки.

Остаточне рішення WADA ухвалить 9 грудня на засіданні в Парижі. Якщо агентство погодиться з пропозицією комітету, російські спортсмени у 2020 році в Токіо будуть знову виступати під нейтральними прапорами та без використання гімну.

Крім того, комітет рекомендував ухвалити аналогічні заходи всім підписантам їхніх правил, куди також входить Міжнародна федерація футболу (FIFA). Це загрожує РФ і відстороненням від чемпіонату світу 2022 року. Росії на 4 роки також заборонять приймати міжнародні ігри і навіть подаватися на їх проведення, включно з Олімпіадою-2032.

У роботі Facebook стався збій

У роботі соціальної мережі Facebook стався збій. На неполадки в роботі соцмережі скаржилися жителі Великої Британії, Нідерландів, США, Іспанії, Польщі, Італії та Кіпру.

У більшої частини користувачів (близько 61%) виникали проблеми з оновленням новинної стрічки, ще 24% не могли увійти у свій акаунт, у 13% користувачів соцмережа взагалі не функціонувала.