У Чорному морі перекинулося судно Queen Hind. На борту було 14 600 овець, вдалося врятувати кілька десятків тварин

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Вантажне судно Queen Hind під прапором Палау перекинулося біля берегів Румунії, повідомляє The Guardian.

Корабель перевозив до Саудівської Аравії 14 600 овець. Судно перекинулося незабаром після того, як залишило румунський порт Мідія. Рятувальникам вдалося евакуювати екіпаж з 20 сирійців і одного ліванця, а також виловити з води 32 вівці. «Рятувальна операція триває ... Ми сподіваємося, що вівці в трюмі корабля все ще живі», — заявила представниця рятувальної служби Ана-Марія Стоїка журналістам.

За її словами, у рятувальній операції беруть участь військові, поліція і дайвери.

Асоціація тваринників і експортерів Румунії Acebop закликала владу до термінового розслідування катастрофи. «Якщо ми не можемо захистити худобу під час перевезень на далекі відстані, ми повинні повністю заборонити такі транспортування», — заявила президент Acebop Мері Пана.

Представники громадської організації Animals International наголосили, що судно Queen Hind було перевантажене. «Розслідування має розпочатися без зволікання», — сказав спікер організації Гебріель Паун. Активісти назвали судна для перевезення худоби «суднами смерті», заявивши, що в спекотні літні місяці вівці ризикують бути заживо засмаженими на борту. Близько 100 суден з худобою вирушають з Мідії на експорт щорічно.

  • 6 жовтня 2018 року 300 овець компанії «УКРАНІКСКАР» вивезли з України для експорту в Туреччину. Однак там вантаж не прийняли і 12 жовтня повернули в Україну. Але через бюрократичні процедури овець не випускали з порту, не годували і не поїли. Як мінімум 50 тварин загинуло.
  • Суд в Дорсеті, Англія, заборонив веган-активістці Еммі Кристофоракіс звʼязуватися з фермером Джоном Вудом і його сімʼєю, а також наближатися ближче ніж на 200 ярдів (182 м) до їхньої овечої ферми.