У Страсбурзі запалили вогні новорічної ялинки та відкрили різдвяний ярмарок

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

У неофіційній столиці Різдва — Страсбурзі — 23 листопада запалили новорічну ялинку та відкрили традиційний різдвяний ярмарок, який працюватиме до 24 грудня. Про це пише Укрінформ з посиланням на свого кореспондента.

Головна ялинка Страсбурга висотою 30 м традиційно встановлена на площі Клебер. На святкову церемонію зібралися тисячі місцевих жителів і численні туристи з усього світу. У місті розгорнули і запалили кілометри гірлянд, встановили оригінальні інсталяції та ілюмінацію.

Різдвяний ярмарок працюватиме до 24 грудня. Участь у ньому візьмуть близько 300 павільйонів (шале). На ярмарку будуть представлені святкові сувеніри, колоритні вироби, страви та напої регіону Ельзас. Представники української громади 22—24 грудня теж візьмуть участь в ярмарку.

У звʼязку з тим, що 11 грудня минулого року джихадист здійснив терористичний напад, внаслідок якого загинули пʼятеро людей, цього року передсвяткові події у Страсбурзі супроводжують посилені заходи безпеки. Відучора в центрі Страсбурга, зокрема на 16 мостах, виставлені пости контролю, де перевіряють особисті речі та верхній одяг перехожих. Крім того, заборонено паркувати авто в центральній частині міста, а громадський транспорт проїжджатиме цей район без зупинок.