Jamala презентувала кліп «Ціна правди» до однойменного фільму про Голодомор

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Українська співачка Jamala (Джамала) презентувала кліп до фільму польської режисерки Агнешки Голланд про Голодомор «Ціна правди». Відео Jamala опублікувала у Facebook.

«Мене неймовірно вразила історія, яка послужила основою для картини. У центрі сюжету — звичайний журналіст, який проявляє справжній героїзм, щоб донести інформацію про Голодомор до світової громадськості. Як ми знаємо, люди, які не бояться і борються за правду, платять за це високу ціну. Мені близька ця ідея, вона багато в чому перегукується з моєю творчістю», — розповідає виконавиця.

  • Фільм розповідає історію молодого уельського репортера Ґарета Джонса та показує його очима Голодомор в Україні 1932—1933 років. Повернувшись додому після подорожі до СРСР, він намагається розказати світові правду про геноцид українського народу та злочини сталінського режиму, але світ його ігнорує.
  • Світова премʼєра стрічки відбулася 10 лютого 2019 року в рамках конкурсної програми 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Премʼєра фільму в Україні запланована на 28 листопада 2019 року.
  • 20 листопада у Києві презентували проєкт Музею Голодомору. Він має стати найбільшим в Україні.
  • Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», 82% українців вважають, що Голодомор 1932—1933 років був геноцидом українського народу.