Перейменування проспекту Григоренка на Маршала Жукова в Харкові. Міська рада запустила голосування

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Харківська міськрада оголосила про громадське обговорення щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Маршала Жукова.

Оголошення про це опубліковано на офіційному сайті Харківської міськради.

«Необхідність громадського обговорення цього питання обумовлена ​​надходженням до Харківської міської ради пропозицій від ветеранських організацій міста Харкова щодо повернення історичної назви проспекту імені Маршала Жукова в місті Харкові та з метою залучення представників громадськості до розгляду цього питання, на виконання вимог Закону України «Про присвоєння юридичним особам та обʼєктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету міністрів України від 24.12.2012 № 989», — йдеться в оголошенні.

У ньому також зазначено, що свою пропозицію про перейменування проспекту Григоренка ветеранські організації обґрунтовують тим, що Жуков брав участь у визволенні України від нацистів і неодноразово бував в Харкові.

«Відповідно до міжнародних актів України взяла на себе зобовʼязання вшановувати і увічнювати памʼять учасників і жертв Другої світової війни 1939—1945 років», — йдеться в оголошенні.

Пропозиції та зауваження можна подавати до 18 грудня. В оголошенні також міститься гіперпосилання, перейшовши за яким, можна проголосувати за або проти перейменування, а також сформулювати свої пропозиції (зауваження).

Станом на 18:20 20 листопада підтримують перейменування 18% опитаних, проти — 82%.

Звіт з результатами громадського обговорення та узагальнені пропозиції (зауваження), отримані під час проведення громадського обговорення, будуть оприлюднені не пізніше 1 січня на офіційному сайті Харківської міськради.