Суд призначив голові правління Укрексімбанку 3 млн гривень застави

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Печерський районний суд Києва призначив голові правління Укрексімбанку Олександру Гриценку 3 млн грн застави, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд відмовився заарештувати Гриценка, призначивши натомість заставу. Кошти голова правління Укрексімбанку має внести протягом пʼяти діб.

Служба безпеки України затримала Гриценка 16 листопада. Спецслужба також спростувала повідомлення деяких ЗМІ, які, посилаючись на родичів Гриценка, писали про його викрадення групою невідомих на чорному фургоні.

Голову правління Укрексімбанку підозрюють у створенні злочинної організації, заволодінні та розтраті майна, а також у відмиванні грошей. Зокрема, Гриценко нібито сприяв легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом високопосадовцями часів Януковича. Зловживаючи своїм службовим становищем, він вивів з-під арешту майно одного з медіахолдингів.

  • У понеділок Гриценку вручили підозру. Адвокат Гриценка назвав затримання «бандитським викраденням» і наголосив, що працівники правоохоронних органів були без розпізнавальних знаків.