Американка Аркурі, яку підозрюють у романі з премʼєром Джонсоном, заявила, що в нього є позашлюбний син

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Американка Аркурі, яку підозрюють у романі з премʼєром Джонсоном, заявила, що в нього є позашлюбний син

Dan Kitwood / Getty Images

Американська підприємниця Дженніфер Аркурі, компанію якої підозрюють в отриманні незаконних ґрантів з британського бюджету завдяки особистому звʼязку з премʼєром Борисом Джонсоном, заявила, що в нього є позашлюбний син. Про це повідомляє Bloomberg.

Особисте життя Джонсона стало надбанням громадськості на тлі виборчої кампанії перед позачерговими парламентськими виборами, які відбудуться 12 грудня. Аркурі дала інтервʼю телеканалу ITV, в якому поскаржилася, що Джонсон не відповідає на її дзвінки та відкинув її як «гремліна», коли вона телефонувала до нього, щоб порадитися, як реагувати на прохання ЗМІ прокоментувати ситуацію.

Дженніфер Аркурі

Innotech Summit / Flickr

Аркурі додала, що Джонсон має позашлюбну дитину від коханки. Вона розповіла, що коли запитала, скільки в нього дітей, він відповів, що четверо від колишньої законної дружини та ще один від колишньої коханки.

У чому проблема?

Наприкінці вересня видання The Times повідомило, що колишня модель Дженніфер Аркурі отримала £126 тисяч бюджетних ґрантів, коли Борис Джонсон був мером Лондона, тобто з 2008-го до 2016 року. Джерела видання повідомили, що роман Аркурі та Джонсона тривав більш ніж чотири роки, а Джонсон часто відвідував лондонську квартиру Аркурі.

Аркурі заявила журналістам, що з Джонсоном у них були «особливі стосунки», тоді як британський премʼєр сказав, що в них не було нічого особливого, «про що варто було б повідомляти громадськості».

Можлива корупція у звʼязку з Аркурі може вплинути на політичну карʼєру Джонсона. Незалежне бюро з контролю за діями працівників поліції (IOPC — the Independent Office for Police Conduct) розглядає питання про початок кримінального розслідування звʼязку Джонсона з Аркурі під час його перебування на посаді мера Лондона. Фірма Аркурі Hacker House, яка займається питаннями кібербезпеки, у 2015 році брала участь у торговельній місії тодішнього мера Джонсона в Тель-Авіві. IOPC призупинила виплату другого траншу ґранту Hacker House в очікуванні результатів розслідування.

  • 29 жовтня 438 депутатів Палати громад парламенту Великої Британії проголосували за проведення дострокових виборів 12 грудня 2019 року.
  • Влада Лондона вимагає провести розслідування звʼязків нинішнього премʼєр-міністра Бориса Джонсона з бізнес-леді зі Сполучених Штатів, яка нібито отримала вигоду від цього, коли чиновник обіймав посаду мера столиці Великої Британії.