У Парижі річниця протестів «жовтих жилетів». Поліція застосовує сльозогінний газ, є затримані

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

На південному заході Парижа почалися зіткнення поліції з протестувальниками в «жовтих жилетах», які вийшли на вулиці міста на честь річниці зародження руху. Про це повідомляє The Guardian.

Поліція намагалася зупинити тисячну ходу, коли протестувальники спробували перекрити паризьку окружну дорогу, а частина з них попрямувала до вокзалу Аустерліц, ймовірно, щоб саботувати його роботу.

Не менш напружена ситуація зараз і на площі Італії, де зібралися найбільш радикально налаштовані демонстранти. Вони вбралися в чорний одяг, закрили обличчя масками, почали підпалювати сміттєві баки, зводити барикади і жбурляти в правоохоронців каміння і запальні суміші.

Відомо про затримання 33 осіб. Влада закрила станції паризького метро і заборонила демонстрантам наближатися до таких туристичних локацій як Ейфелева вежа.

За останні місяці протести у Франції зменшилися з сотень тисяч активістів до кількох тисяч, тому організатори мітингів закликали населення поновити протести на честь річниці виникнення руху «жовтих жилетів».