Реєстрацію Вʼятровича нардепом оскаржили в суді

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Реєстрацію ексголови Інституту національної памʼяті Володимира Вʼятровича народним депутатом від партії «Європейська солідарність» оскаржили в Касаційному адміністративному суді.

Документ скарги у Facebook оприлюднила народний депутат Вікторія Сюмар.

«Давно такого бєспрєдєла, ну і страху, не пам’ятаю. Тепер зрозуміло, чому спікер тягнув з присягою Володимира Вʼятровича. Рішення ЦВК про реєстрацію його депутатом оскаржують у суді», — прокоментувала вона.

Згідно з документом, позивачем є Хілько Андрій Анатолійович. Мова йдеться про директора «Благодійного фонду Хілька», який балотувався як самовисуванець у народні депутати у 219 окрузі в місті Київ. Зазначимо, що переможцем виборів на цьому окрузі став кандидат від «Слуги народу» Микола Тищенко.

Хілько у своєму Facebook підтвердив, що подав позов для скасування реєстрації Вʼятровича депутатом.

«Оскаржую обрання депутатом Вʼятровича В.М., у Верховному Суді. Справа 9901/574/19. Головуючий суддя Білак. Верховний Суд розгляне позов до ЦВК щодо протиправного визнання обраним народним депутатом Вʼятровича В.М., що знаходиться у списку партії Європейська Солідарність під номером 25. Відмітка з суду у першому коментарі. Інші деталі згодом.

Розраховую, що новий склад ЦВК не буде послідовниками попереднього, та дотримуватиметься законодавства не вибірково. Особливо це стосується нового Голови ЦВК пана Діденка, який є правонаступником своїх справ у попередньому складі ЦВК», — написав Хілько.