Вночі: Олег Сенцов отримав премію Магнітського, США погрожують Єгипту санкціями за купівлю літаків у Росії, Walmart відкрила магазин в Ель-Пасо

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Олег Сенцов отримав премію імені Магнітського

Звільненому з увʼязнення в Росії українському режисеру Олегу Сенцову вручили міжнародну премію імені Сергія Магнітського. Про це режисер повідомив у своєму Facebook.

Нагороду вручила американська телеведуча Меган Маккейн, дочка покійного сенатора Джона Маккейна, в Лондоні. Премія присуджується за журналістські розслідування та боротьбу за права людини.

Присудили нагороду Сенцову ще в листопаді минулого року, проте режисер не міг прийняти її особисто.

США погрожують Єгипту санкціями за купівлю російських Су-35

США попередили владу Єгипту про можливі наслідки придбання винищувачів Су-35, виготовлених у Росії. Про це йдеться в листі до міністра оборони і військової промисловості Єгипту генерал-полковника Мухаммеда Закі, повідомляє The Wall Street Journal.

Газета зазначає, що держсекретар США Майк Помпео і міністр оборони США Марк Еспер направили спільний лист до Єгипту.

«Нові великі угоди з Росією щодо постачання озброєнь як мінімум ускладнять майбутні транзакції між США і Єгиптом у цій сфері, а також можуть вплинути на допомогу в царині безпеки», — зазначено в документі.

Згідно з угодою, Росія має постачити понад два десятки літаків на суму $2 млрд.

Amazon оскаржить в суді передачу Microsoft контракту на $10 млрд

Корпорація Amazon хоче оскаржити в суді рішення Міністерства оборони США надати компанії Microsoft 10-річний контракт на $10 млрд. Такі кошти мають піти на послуги в царині віддалених обчислень, пише CNN.

Представник компанії підкреслив, що вони планують подати заяву в суд з вимогою до Міністерства оборони США переглянути свій вердикт. За його словами, прийняття рішення «супроводжувалося помилками і упередженим ставленням, тому необхідно, щоб ці питання були розглянуті і узгоджені».

25 жовтня компанія Microsoft виграла тендер на постачання послуг для Пентагону, хоч у Amazon також були високі шанси виграти його. За інформацією ЗМІ, Трамп висловлював бажання надати вигідний контракт будь-якій іншій компанії, крім Amazon.

Walmart відкрила магазин в Ель-Пасо, у якому в серпні загинуло 22 людини

Мережа супермаркетів Walmart відкрила місце продажу товарів у Ель-Пасо, де 22 людини загинуло під час масових розстрілів, повідомляє FoxNews.

Усередині магазину представники компанії продемонстрували працівникам оновлення. Також оприлюднили новий банер на передній частині магазину, на якому написано #ELPASOSTRONG.

3 серпня 21-річний Патрік Крузіус влаштував стрілянину в супермаркеті Walmart в Ель-Пасо, де на місці вбив 22 людини і ще 26 поранив. Перед атакою він опублікував маніфест, в якому схвалив дії стрільця у Новій Зеландії та пояснив, що «веде війну за майбутнє США» проти «окупації латиносів».

Україна програла Бельгії у першому матчі «Євробаскет-2021»

У бельгійському Шарлеруа пройшов перший матч у відборі на «Євробаскет-2021». Збірна України грала проти команди Бельгії.

Перша чверть завершилася перевагою бельгійок у 6 очок. У другій збірна Бельгії збільшила цю різницю до 13 очок.

Таким чином, усю гру збірна України була змушена відіграватися, повідомляє Федерація баскетболу України у Facebook.

Результат гри був 83:66 (23:17, 20:13, 17:10, 23:26). Перша поразка українок. Найкращою серед українок була капітан команди Аліна Ягупова, яка набрала 32 очки.