Баканов: Пранкер Джокер не зробив нічого такого, щоб привернути увагу СБУ

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

Голова Служби безпеки Іван Баканов вважає, що пранкер Джокер, який оприлюднив скандальну переписку з трьома депутатами «Слуги народу», не зробив нічого такого, щоб привернути увагу СБУ. Про це він розповів виданню «Главком».

«Ця історія з доплатами випливла через те, що депутати від «Слуги народу» стали жертвами пранкерів, які злили інформацію в мережу. Чи втручатися СБУ? Це питання поки що не до СБУ, а до керівника фракції і до самих депутатів», — зазначив Баканов.

Він додав, що не давав доручення розшукати пранкера Джокера.

«Важливіше питання до тих людей, які листувалися, а не до пранкера. Хочу нагадати, що депутати мають статус недоторканних і ми не маємо права працювати щодо них. Але ми чекаємо на 1 січня 2020, коли вони цей статус втратять», — підсумував Баканов.

Голова СБУ також порадив депутатам не листуватися в залі парламенту. «Я не розумію, навіщо взагалі вони переписуються з кимось, особливо в залі Верховної Ради. На сьогодні настільки все діджиталізовано, що всі повинні пам’ятати: там на балконі стоїть людина із супероптикою і бачить текст на екрані. Я би запропонував заходити до зали Верховної Ради взагалі без телефонів. Це б менше відволікало від роботи. Погодьтеся, ви б не терпіли у себе в редакції працівника, який цілий день в телефоні? То чому депутатам можна?» — додав Баканов.

  • З 30 жовтня в українському інформаційному полі зʼявився новий персонаж — «пранкер Джокер», який листувався з депутатами від імені генерального прокурора Руслана Рябошапки.