«Через якусь дрібницю терпець увірветься». Кольченко розповів про протестні настрої в Росії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Колишній політв’язень Олександр Кольченко розповів, що після 2014 року настрої росіян почали змінюватися, і підтримка Володимира Путіна вже не така висока, як була раніше. Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Були надії, а ще я бачив, що, наприклад, після 2014 року, коли склався кримський консенсус і 86% були за Путіна, з часом настрої почали змінюватися, люди стали виходити на акції протесту: проти системи «Платон», проти підняття пенсійного віку, зараз відбуваються протести проти відкриття нового сміттєвого полігону в Архангельській області, у Москві влітку були протести», — розповів Кольченко.

За його словами, у 2016 році Володимира Путіна підтримували «дуже багато людей, хоча вони й були незадоволені внутрішньою політикою, але через Крим вони підтримували його». «Тепер, після 2017—2018 років, це вже не так, — розповів колишній політвязень Кремля. — Невдоволення може накопичуватися роками, а потім спалахне через якусь дрібницю, якщо терпець увірветься».

Він також розповів, що після того як його засудили, спочатку розраховував на обмін або на зміни політичної ситуації у Росії: «Потім я перестав розраховувати на обмін і чекав тільки змін в Росії».