Арахамія: Україна веде перемовини про прихід Amazon і перенесення штаб-квартири Google у Київ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що Україна веде перемовини зі світовими компаніями-гігантами, як-от Amazon, Google, PayPal, власниками Viber та найбільшою криптобіржею Binance. Про це він сказав в інтерв’ю Liga.net.

Нардеп розповів, що Україна, зокрема, домовляється з Google про перенесення штаб-квартири до Києва.

«Ми домовилися з Rakuten, господарями Viber. Ми зараз розмовляли з Binance, найбільшою криптобіржею. Розмовляємо зараз з Amazon про прихід в Україну. Йдеться про дата-центр. Ми розмовляємо з Google про перенесення штаб-квартири з Європи сюди», — повідомив він.

Також Арахамія розповів, що тривають перемовини з міжнародною електронною платіжною системою PayPal. Хоча поки безуспішно, але Україна придумала нову стратегію перемовин. Він зазначив, що на перемовини впливає російський фактор, бо їхнє представництво є в Росії, і воно намагається «задавити появу PayPal в Україні».

«Ми розмовляємо активно з PayPal і намагаємося їх затягнути, хоча це завдання з непідйомних, тому що вони не бачать у нас ринку. Ми зараз придумали нову стратегію переговорів з ними. Я сподіваюся, вона спрацює», — розповів він.

Глава фракції «Слуга народу» наголосив, що з кожною з перелічених компаній триває активна фаза перемовин.

«У них велика бюрократія. На жаль, такі інвестори орієнтуються на кредитні рейтинги та комплаенс. Набагато швидше угоди відбуваються з багатими людьми з країн з авторитарними режимами. Тому з погляду інвестицій в перші два роки це будуть арабські країни, Азербайджан та Білорусь», — уточнив Арахамія.