WhatsApp масово блокує користувачів через підозрілі назви чатів, навіть якщо вони жартівливі

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

WhatsApp почав блокувати всіх учасників чатів, назву якого адміністратори месенджера вважають підозрілою, навіть якщо вона жартівлива. Про це повідомляє Gizchina.

Так, користувач соцмережі Reddit під ніком Mowe11 розповів, що один зі студентів змінив назву місцевого чату на «непристойне слово», після чого WhatsApp заблокував акаунти всіх членів групи без можливості відновлення. Повернутися до месенджера учасники чату змогли тільки під новими номерами телефонів.

Схожою історією поділився користувач під іменем Франциско Альфаро. Хлопець розповів, що в чаті його школи було близько 100 осіб, проте всі вони виявилися заблоковані в WhatsApp після того, як один із членів чату змінив його назву. При цьому, ні одному користувачеві соцмережі не надали пояснень про причини їхнього бана в месенджері.

Наголошують, що ці випадки не поодинокі, але точна кількість банів через надто пильне спостереження за безпекою всередині месенджера невідома. Автори видання рекомендують користувачам WhatsApp не міняти назви та описи своїх групових чатів, а також стежити за тим, щоб назва групи «не була схожа на терористичну організацію».