«Була ідеалом, але перетворилася на чудовисько». У Росії 63-річного доцента підозрюють у розчленуванні студентки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Була ідеалом, але перетворилася на чудовисько». У Росії 63-річного доцента підозрюють у розчленуванні студентки

Peter Kovalev \ TASS via Getty Images

У Росії суд арештував доцента Санкт-Петербурзького державного університету Олега Соколова, якого підозрюють у жорстокому вбивстві аспірантки та співмешканки Анастасії Єщенко. Про це повідомляє російський Интерфакс.

Соколова арештували на два місяці, до 9 січня 2020 року. Вчений визнав свою провину і ще в день порушення кримінальної справи оформив явку з повинною.

Що сталося?

63-річний фахівець з військової історії Франції та основоположник військово-історичної реконструкції в Росії Соколов був затриманий 9 листопада після падіння в річку Мойка. Підозрюваний був з рюкзаком, у якому знайшли дві жіночі руки і травматичний пістолет. На суді слідчий уточнив, що дівчина була вбита чотирма пострілами.

Далі Соколов для приховування слідів злочину вирішив розчленувати труп убитої і викинути в річку. Вдома в історика під час обшуку виявили тільки голову жертви. Загибла Анастасія Єщенко була співмешканкою Соколова, їй було 24 роки.

Соколов стверджував, що вбивство сталося під час сварки, спочатку дівчина напала на нього з ножем. «Вона [...] здавалася мені прекрасним ідеалом, але перетворилася на чудовисько», — сказав Соколов, додавши, що дівчина ревнувала до його дітей від іншого шлюбу.

Історик розповів, що любив дівчину, але вони обоє, за його словами, втратили контроль під час сварки. «Ми одне одного любили дуже сильно. [...] Були разом пʼять років», — сказав Соколов, додавши, що представив Єщенко своїм друзям як наречену, оскільки вони планували одружитися.

«Під час сварки ми всі втратили контроль. Я не розумію, як це сталося. Такого зі мною ніколи не було, вона напала на мене з ножем», — сказав у залі суду Соколов.