Instagram заборонила своїм інфлюенсерам випуск політичних і соціальних відео

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Соціальна мережа для обміну фотографіями Instagram заборонила публікацію політичних і гостро-соціальних відео для IGTV блогерам, облікові записи яких монетизую соцмережа. Про це повідомляє Bloomberg.

Як відомо, Instagram відшкодовує блогерам витрати на виробництво і зйомку відео. Сума, зазвичай, відповідає витратам на виробництво контенту, проте залежить від кількості абонентів, які побачать матеріали. Згідно з новими правилами, блогерам, які знімають ролики для IGTV, заборонили висловлюватись про «соціальні проблеми, вибори чи політику».

«Ми вважаємо, що є суттєва різниця між тим, щоб дозволяти політичний контент на нашій платформі, і тим, щоб фінансувати його», — зазначив неназваний представник Facebook.

Зазначається, що автори роликів на різні теми стурбовані таким рішенням, оскільки в соцмережі Facebook, яка є засновником Instagram, наполягають на необхідності підтримки свободи слова. При цьому висловлюватися про політику, вибори і соціальні проблеми інфлюенсери можуть, однак платити їм за це Instagram не буде.

Наразі Instagram уклала вже кілька десятків договорів з блогерами, які готові знімати певну кількість роликів на цікаві теми для користувачів соцмережі. Найбільша сума відшкодування за зйомки відео перевищувала $250 тис. за 20 постів. Крім того, обмеження в контракті передбачають, що у відео не повинно бути інших спонсорів, ролики не повинні рекламуватися на таких платформах, як YouTube, а також заборонено влаштовувати розіграші.