СБУ обшукує адвокатське обʼєднання «Турчинов і партнери» у БЦ «Парус»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
СБУ обшукує адвокатське обʼєднання «Турчинов і партнери» у БЦ «Парус»

Пресслужба Служби безпеки України

СБУ проводить обшуки в бізнес-центрі «Парус» у рамках розслідування справи про розкрадання державних коштів чиновниками Київської міської державної адміністрації (КМДА) при будівництві Великої кільцевої дороги. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«За даними слідства, чиновники КМДА спільно з посадовими особами комунальних і приватних підприємств мали намір привласнити значну суму коштів з майже 1 мільярда гривень, виділених з бюджету на будівництво», — йдеться в повідомленні.

У Києві обшуки відбуваються в офісі адвокатського обʼєднання, яке представляє інтереси однієї з комерційних структур, задіяних у проєкті. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела, йдеться про адвокатське обʼєднання «Турчинов і партнери».

Досудове розслідування ведеться в кримінальному виробництві за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років).

Колишній нардеп Сергій Лещенко повідомив у своєму Telegram-каналі, що у справі шукають звʼязок із нардепом Вадимом Столаром («Опозиційна платформа — За життя»).

Хто такий Столар?

Вадим Столар був депутатом Верховної Ради від Партії регіонів за часів Януковича. У нього є бізнес-інтереси в столиці у сфері будівництва й нерухомості. Також він є співзасновником компанії «Еліта-Будінвест», діяльність якої, за даними ЗМІ, повʼязана з однією з наймасштабніших будівельних афер у Києві на початку 2000-х — «Еліта Центр».