Бойовики «ДНР» не підтвердили готовність до розведення військ біля Петрівського. Вони заявили про перенесення дати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Командувач Операцією обʼєднаних сил Володимир Кравченко на брифінгу в Донецькій області заявив, що бойовики «ДНР» не підтвердили готовність до розведення військ в районі Петрівського.

Він сказав, що місія ОБСЄ зафіксувала останні обстріли в районі 30 жовтня. «Семиденний режим тиші на ділянці розведення дотримано, і ми готові виконати умови щодо розведення сил і засобів. Про це напередодні українська сторона через Міністерство закордонних справ повідомила в офіс ОБСЄ. З протилежної сторони поки, на жаль, підтвердження немає. Але ви всі памʼятаєте: понеділок, 4 число, біла ракета. Вони 4 числа були готові, сьогодні не готові. Висновки можна зробити однозначні», — сказав Кравченко.

Командувач зазначив, що на цій ділянці простіше виконати розведення, оскільки не зачіпаються населені пункти. «Богданівка, яка перебуває під контролем українських військ, за межами ділянки. Там проживають сім цивільних осіб. Петрівське перебуває під контролем окупаційних військ», — заявив Кравченко.

Він додав, що о 12:00 українські військові все одно дадуть сигнал білої ракетою, і якщо від бойовиків не буде відповіді — це буде вважатися зривом процесу розведення.

Як повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на ресурси бойовиків, вони планують відновити процес відведення військ 9 листопада, оскільки українські військові нібито напередодні ввечері обстріляли ділянку.