«Можуть бути важливими для слідства». У Росії відповіли на ноту України щодо повернення захоплених кораблів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Росія наполягає на визнанні Україною провокацією перехід українських кораблів у Керченській протоці 25 листопада 2018 року, після якого вони були захоплені російськими силовиками. Про це повідомляє ТАСС.

«Україна, наскільки мені відомо, досі публічно не визнала факт провокації, яка була влаштована нею в Керченській протоці. Думаю, що саме це слід було б зробити. І після цього вже говорити про майно», — заявив член Ради Федерації Сергій Цеков.

Він заявив, що кораблі досі «можуть представляти інтерес для слідства», а також підкреслив, що у російської влади «немає бажання витрачати гроші на зберігання чужого майна».

  • Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Київ надіслав Росії ноту з вимогою повернути кораблі, які були затримані під час провокації у Керченській протоці.
  • У Гамбурзі 25 травня відбулося засідання Міжнародного трибуналу з морського права, який розглядав справу про захоплення українських моряків біля берегів Криму. Дії Росії були визнані незаконними, у звʼязку з чим трибунал зажадав звільнити взятих у полон у Керченській протоці українців і захоплені кораблі.