WSJ: Американські авіакомпанії протестують оновлені Boeing 737 MAX перед дозволом на їхні польоти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Три американські авіакомпанії проведуть пробні польоти оновлених Boeing 737 MAX до офіційного дозволу на їхню експлуатацію. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Безпеку літаків будуть перевіряти технічні фахівці, голови авіакомпаній і потенційні замовники літаків, які братимуть участь у пробних польотах.

Видання уточнює, що на такі тести може піти близько місяця, а дозвіл на польоти Boeing 737 MAX отримає не раніше ніж у січні 2020 року. До цього модель літака має налітати близько 100 годин, а від пілотів можуть вимагати пройти додаткову підготовку.

Катастрофи 737 MAX

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 року, зазнавши аварії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. З 189 людей на борту літака загинули всі. 10 березня нинішнього року в Ефіопії впав Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Аддіс-Абеби в Найробі. Загинули 157 осіб. Після перевірок виявилося, що літак Boeing 737 MAX має помилки в програмному забезпеченні. Система вирівнювання автоматично скеровувала літак до землі.