Кабмін схвалив проєкт держбюджету на 2020 рік до другого читання в Раді

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів схвалив проєкт державного бюджету на 2020 рік до другого читання у Верховній Раді.

Як зазначено на сайті Кабміну, проєкт схвалили на позачерговому засіданні уряду в неділю, 3 листопада.

«Ми ухвалили проєкт бюджету-2020 до другого читання, опрацювавши висновки Верховної Ради. Враховуючи рішення РНБО і комісії з розподілу коштів на інвестпроєкти, бюджет прийнято з доопрацюванням. Ми завершимо та якнайшвидше передамо документ до Верховної Ради», — сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, додавши, що з проєктом можна буде ознайомитися після передачі його в парламент.

Також Кабмін провів ряд кадрових призначень. Уряд призначив Сергія Масліченка заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. З посади голови Державного космічного агентства був звільнений Павло Дехтяренко, на його місце оголошено конкурс. Також оголошені конкурси на посади держсекретарів Мінекоенерго та Мінрегіону, голови Державної екологічної інспекції, заступника голови Державної фіскальної служби.

  • 18 жовтня Рада в першому читанні ухвалила державний бюджет на 2020 рік. Згідно з проєктом держбюджету на наступний рік, пропонується встановити мінімальну зарплату на рівні 4 723 грн. Мінімальний прожитковий мінімум, згідно з документом, протягом року зросте з 2 027 до 2 189 грн. Мінімальна пенсія протягом наступного року має зрости з 1 638 грн до 1 769 грн.
  • Раніше премʼєр-міністр Олексій Гончарук заявив, що бюджет 2020 року буде останнім, який розраховують на один рік. Надалі його будуть затверджувати на три роки.