Пентагон показав відео операції зі знищення ватажка «Ісламської держави» аль-Багдаді

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Центральне командування військ США опублікувало кадри спецоперації американських спецпризначинців у Сирії, в результаті якої був знищений лідер терористичного угруповання «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді.

На кадрах видно, як група спецпідрозділу «Дельта» заходить у будинок, у якому був ватажок бойовиків. Після нетривалої перестрілки він підірвав пояс смертника, в результаті чого загинули ще двоє дітей.

На знімках з бортового прицілу літака вогневої підтримки АС-130 («Ангел смерті») видно, що частину будинку зруйновано. Військові також показали кадри знищення бойовиків літаками ВПС США, які обстрілювали групи ісламістів неподалік від будинку.

Глава Центрального командування Кеннет МакКензі заявив, що частина бойовиків, які засіли в будинку з ватажком, відкрили вогонь у спецпризначенців, які наступали, та в вертольоти США, що викликало відповідну реакцію. За його словами, під час операції також підірвалися ще чотири жінки та один чоловік. Точну кількість убитих бойовиків він не уточнив.

Американські військові попередили, що готові до можливого «акту відплати» з боку терористів.