Апеляційний суд підтвердив поновлення на посаді експрокурора Генпрокуратури Суса

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шостий апеляційний адміністративний суд поновив на посаді колишнього заступника начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитра Суса. Про це він повідомив у Facebook.

Сус додав до повідомлення фотокопію рішення суду. Згідно з ним, судді 30 жовтня вирішили відхилити скаргу Генеральної прокуратури на рішення Окружного адміністративного суду від 1 серпня, яким Суса було поновлено на посаді.

«Принагідно повідомляю бухгалтерію ГПУ, що дані моєї банківської картки не змінились, тож чекаю СМС від банку...» — написав Сус.

Справа Суса

Скандал навколо Суса виник у 2016 році, коли журналісти виявили у ньго незадекларований автомобіль преміумкласу Audi Q7. Пізніше виявилось, що цей автомобіль Сус оформив на свою бабусю. У листопаді того ж року генпрокурор Юрій Луценко виніс дисциплінарну догану підлеглому через цей автомобіль і задовольнив заяву Суса «про дострокове припинення його повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням».

25 липня 2017 року детективи НАБУ затримали Суса в аеропорту «Бориспіль». Експрацівника ГПУ затримали за підозрою у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3, 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.