Кабмін відклав введення нового режиму перетину лінії розмежування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів відклав запровадження нового режиму перетину лінії зіткнення. Про це заявив премʼєр-міністр Олексій Гончарук, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми сьогодні провели засідання уряду, на якому ухвалили низку рішень, спрямованих не тільки на поліпшення бізнес-клімату, але й з соцпитань. Так, наприклад, відклали дію постанови, яка зобовʼязувала під час перетину КПВВ дітям до 14 років мати паспорт для виїзду за кордон. Ми точно вважаємо, що це рішення потребує додаткового вивчення, оскільки воно нам видається не зовсім вдалим», — сказав Гончарук в ефірі одного з телеканалів.

Водночас премʼєр не уточнив термін, на який було відкладено набуття чинності постанови.

Про що йдеться?

Державна прикордонна служба з 29 жовтня мала змінити режим перетину лінії розмежування. Постанова передбачала, що особам, які не досягли 16-річного віку, для перетину необхідно мати із собою паспорт громадянина України, або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України, або проїзний документ дитини.

Планувалося, що пропуск на тимчасово окуповану територію (ТОТ) громадян України, які не досягли 16-річного віку, дозволятимуть у супроводі одного з батьків за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків або за іншими документами, передбаченими рішенням Кабміну.