Вночі: ІДІЛ отримала нового лідера, у Франції виявили фуру з обмороженими нелегалами, Девіду Лінчу вручили почесний «Оскар»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп вирішив вивести США з Договору про відкрите небо

Президент США Дональд Трамп підписав документ про намір вийти з Договору про відкрите небо. При цьому, як пише The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела, остаточне рішення ще не прийнято і «дискусії тривають».

Договір про відкрите небо був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів ОБСЄ. Нині його учасниками є 34 держави. Країни-учасниці договору можуть робити обльоти територій один одного з метою контролю військової діяльності.

ІДІЛ отримала нового лідера після смерті аль-Багдаді

Терористичне угруповання «Ісламська держава» призначило наступника лідера Абу Бакра аль-Багдаді після оголошення з боку США про ліквідацію керівника.

За даними журналу Newsweek, новим лідером ІДІЛ став Абдулла Кардаш. Він також відомий як Хаджі Абдула аль-Афарі. Повідомляється, що аль-Багдаді призначив Кардаша своїм наступником у серпні цього року. Як підкреслює видання, до моменту загибелі роль аль-Багдаді як лідера угруповання була вже символічною.

У Франції затримали фуру з обмороженими нелегалами

У Франції у вантажівці з холодильною камерою правоохоронці знайшли вісім обморожених мігрантів, четверо з них — діти. Нелегалів виявили при огляді в порту Кале, коли фура заходила на пором, що прямував до Великої Британії. У звʼязку з інцидентом французька поліція заарештувала двох водіїв з Румунії.

Температура в холодильній камері становила -7 ° C. Мігранти отримали легке обмороження і були доставлені в лікарню.

Девід Лінч отримав почесний «Оскар»

Кінорежисер Девід Лінч отримав у неділю почесну премію «Оскар» за видатний внесок у кінематограф (Academy Honorary Award). Церемонія проходила в розважальному комплексі Hollywood and Highland Center в Лос-Анджелесі.

Разом з Лінчем почесної нагороди удостоїлися італійський режисер Ліна Вертмюллер і американський актор Вес Стʼюді. Нагороду імені Джина Хершолта, яку вручають за видатний внесок у справу гуманізму, отримала актриса Джина Девіс.