Ексзаступника голови Харківської ОДА підозрюють у привласненні 18 млн грн

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Ексзаступника голови Харківської ОДА підозрюють у привласненні 18 млн грн

Прокуратура Харківської області

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації, який обіймав цю посаду з 2015 по 2019 рік. Імʼя підозрюваного не розкривається.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури, чиновник, який вчинив службовий злочин, очолював один з департаментів адміністрації. У 2014—2015 роках Харківська ОДА уклала договори з фірмою на реконструкцію очисних споруд Малоданилівської селищної ради на суму понад 20 млн грн. Підприємство-підрядник постачило обладнання, яке не відповідало технічним стандартам, а також завищило вартість матеріалів у кількасот разів. Загальна сума збитків склала понад 18 млн грн.

Пресслужба прокуратури Харківської області

«Прокуратура встановила, що до настання вказаних наслідків призвели злочинні дії директора Департаменту, який погодив відповідну проєктно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи», — йдеться в повідомленні.

Пресслужба прокуратури Харківської області

Колишнього директора підозрюють за ч. 5 ст. 191 КК «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах», які караються позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.