Вночі: Україна відкриє офіс інновацій в Єрусалимі, Конгрес заслухає нових свідків у справі про імпічмент, а Трамп зняв мито з українських товарів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Конгресі заслухають трьох свідків у справі про імпічмент Трампа

Троє чиновників з бюджетного управління Білого дому та Державного департаменту будуть давати свідчення перед Конгресом в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

Показання будуть стосуватися розподілу бюджетних коштів для допомоги іноземним державам.

Постати перед комітетами Палати представників повинні виконувач обовʼязків директора адміністративно-бюджетного управління Білого дому Рассел Воут (він дасть свідчення 6 листопада), заступник директора програм національної безпеки Майкл Даффі (5 листопада) й Ульріх Брехбуль (6 листопада), радник Держдепу.

Художники і мислителі закликають бойкотувати культурні та наукові заходи в Туреччині

Близько 300 діячів культури та науки підписали петицію із закликом бойкотувати арт-установи та наукові інститути Туреччини. Про це повідомляє Artnet News.

Ініціатива є відповіддю владі країни на введення військового контингенту в Сирію. Це, вважають автори петиції, поставило під загрозу міжнародні стандарти прав людини і життя тисячі людей.

Серед підписантів — лінгвіст і філософ Ноам Чомскі, поет Девід Леві Штраус, музикант Браян Іно, письменниця Саммер Бреннер, поетеса і член Європарламенту Джулія Ворд, художниця Аліса Крайшер.

Автори документа стверджують, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган проводить етнічні чистки в регіоні, що є порушенням міжнародного права.

Житель Бронкса закидав яйцями туристів. Вони фотографувалися на сходах з фільму «Джокер»

Мешканець нью-йоркського району Бронкс закидав яйцями туристів, які прийшли відвідати сходи з фільму «Джокер». Відеозапис інциденту опублікований у Twitter.

У ролику темношкірий чоловік стоїть на вершині сходів і жбурляє яйця у туристів, які фотографуються на сходах: «Вони думають, що це «Джокер», але ось, що роблять «джокери» (жартівники)».

Після цього він закричав, що туристи замість того, щоб витрачати гроші, приходять фотографуватися на сходах.

Трамп скасував мита для частини українських товарів

Президент США Дональд Трамп підписав указ, яким відновив правила безмитної торгівлі для окремих товарів українського виробництва. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Трамп прийняв таке рішення, оскільки Україна «забезпечила адекватний та ефективний захист прав інтелектуальної власності».

Рішення набирає чинності через 5 днів після публікації.

Україна відкриває офіс інновацій та інвестицій в Єрусалимі

Україна відкриє в Єрусалимі офіс із просування інновацій та інвестицій, який буде мати статус дипломатичної установи. Про це повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в Twitter.

«Україна та Ізраїль стають ближче —важлива подія. За результатами домовленостей Зеленського з премʼєр-міністром Ізраїлю плануємо відкриття офісу інновацій в Єрусалимі, який разом з Посольством у Тель-Авіві допомагатиме новим індустріям двох країн знаходити партнерів», — зазначив він.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац привітав уряд України з відкриттям дипустанови.

«Це важлива новина для зміцнення позиції Єрусалиму в світі», — підкреслив він.