Кабмін спростував призначення радником Гончарука ексзаступника міністра фінансів Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кабмін спростував призначення радником Гончарука ексзаступника міністра фінансів Росії

Пресслужба Кабінету міністрів України

Кабінет міністрів спростував призначення радником премʼєр-міністра Олексія Гончарука громадянина Росії Сергія Алексашенка, повідомляє пресслужба уряду.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Громадянин Алексашенко не є радником прем’єр-міністра України», — йдеться в заяві.

Напередодні журналісти «Слідства.Info» розповсюдили інформацію, що секретаріат Кабінету міністрів може призначити на громадських засадах радником Гончарука колишнього заступника міністра фінансів РФ і першого заступника голови правління Центробанку Росії Сергія Алексашенка.

У коментарі «Cлідству.Info» Гончарук заявив, що призначення на посаду радника премʼєра громадянина РФ було б дуже ризикованим рішенням, яке вимагає консультацій з СБУ.

Алексашенко обіймав посаду заступника міністра фінансів Росії з 1993 до 1995 року, наприкінці 90-х став заступником голови Центрального банку РФ, також працював у холдинговій компанії «Інтеррос». Він підтримував українців під час анексії Криму в 2014 році, заявляючи, що Москва порушила всі міжнародні гарантії, які були надані Києву. Трохи пізніше, в 2015 році, він пояснив, що став біженцем через різку критику режиму Путіна, тому був змушений переїхати до США.