У Києві зафіксували випадок захворювання на дифтерію. В Ужгороді госпіталізовано вже 15 осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Київському ліцеї № 303 (Позняки) підтверджено випадок захворювання на дифтерію. Як повідомляє Департамент освіти і науки Києва, інфекцію виявили у 9-річного учня, який не був вакцинований через відмову батьків.

Дитина госпіталізована, а адміністрація ліцею ввела карантин у класі. У кабінетах проводиться дезінфекція, дітей за місцем проживання оглядають медики.

За даними Центру громадського здоровʼя МОЗ, дитина контактувала з 45 людьми, із них 36 дітей. Огляд всіх призначено на 25 жовтня.

«Центр громадського здоровʼя України нагадує, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії у достатній кількості в усіх регіонах. Для дорослих передбачено ревакцинацію кожні 10 років із 16-річного віку. Діти та дорослі для захисту від захворювання мають вакцинуватися відповідно до чинного календаря щеплень. Вакцина є безкоштовною, а щепитися можна у свого сімейного лікаря», — додали у відомстві.

Раніше спалах дифтерії зафіксували в Ужгороді, повідомляє «Радіо Свобода». Там в інфекційне відділення лікарні поклали 15 осіб. Гендиректор Центру громадського здоровʼя Володимир Курпіта на брифінгу заявив, що ситуація класифікована як надзвичайна. За його словами, із сусідніх областей перенаправлять 20 доз протидифтерійної сироватки. Курпіта додав, що протягом місяця в Україну надійде чергова партія. Він сказав, що в країні вже є 192 флакони сироватки, вони розподілені по областях.