Вночі: у Сирії залишаться 500 американських військових, США хочуть відновити торгові привілеї для України, а «Динамо» внічию зіграло з «Копенгагеном»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Сирії залишаться 500 американських військових

На північному сході Сирії залишаться 500 американських військових із важкою технікою (10 танків «Абрамс» і бронетранспортери) для захисту нафтових родовищ, які можуть захопити бойовики «Ісламської держави».

Про це у Twitter написав президент Дональд Трамп.

«Нафтові родовища, про які йшлося в моєму вчорашньому виступі про Туреччину і курдів, утримувалися ІДІЛ, поки Сполучені Штати не завоювали їх з допомогою курдів. Ми ніколи не дозволимо ІДІЛ заволодіти ними», — написав він.

Як пише The Wall Street Journal, така заява може означати, що Трамп відклав свої плани про повне виведення військ із Сирії.

США хочуть відновити торгові привілеї для України

Білий дім планує відновити деякі припинені торгові привілеї для України цього місяця. Як пише The Washington Post, пакет торгових заходів знову подав торговий представник Білого дому Роберт Лайтхайзер. До цього пакет направляли в Білий дім двічі (у серпні та жовтні), але його відкликали. Перший раз це сталося, коли тодішній радник з національної безпеки Джон Болтон повідомив Лайтхайзеру, що Дональд Трамп заблокує військову допомогу Україні, а другий раз пакет відкликали через скандал із дзвінком Володимиру Зеленському та початок процедури імпічменту.

У Туреччині в ДТП постраждали 10 українців

На південно-заході Туреччини на шосе Денізлі — Анталья в ДТП потрапив мікроавтобус з українськими туристами, внаслідок чого постраждали 10 українців, турецький гід і двоє водіїв.

Як повідомляє Milliyet, мікроавтобус зіткнувся з трактором, після чого зʼїхав з дороги і врізався в огорожу. Постраждалим була надана медична допомога, їх відправили до лікарні міста Аджіпаям. За попередніми даними, стан постраждалих задовільний.

В Японії міністр економіки пішов у відставку через підкуп виборців продуктами

В Японії через скандал з підкупом виборців продуктами у відставку пішов міністр економіки, торгівлі і промисловості Іссю Сугавара. Про це повідомляє Japan Times.

Скандал розгорівся після публікацій у ЗМІ інформації про те, що Сугавара передав родині одного з його прихильників хабар у 20 тис. єн ($185) і протягом багатьох років «дарував» виборцям дині, морепродукти й інші речі.

Премʼєр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що прийняв відставку Сугавари, додавши, що несе особисту відповідальність за його призначення.

«Динамо» в Лізі Європи зіграло внічию з «Копенгагеном»

Київський клуб «Динамо» в Лізі Європи зіграв внічию з «Копенгагеном» (1:1) і залишився на першому місці в групі «В», маючи пʼять очок. Першими гол у свої ворота пропустили кияни, його на 85-й секунді зустрічі забив Пʼєрос Сотіріу. «Динамо» відігралося на 75-й хвилині — забив центральний захисник Артем Шабанов.

Не обійшлося і без інцидентів. Група футбольних хуліганів закидала камінням три автобуси з фанатами, які проїжджали по вулиці Велика Васильківська. Ніхто не постраждав, але поліція затримала пʼятьох осіб.