У Бангладеш засудили до смертної кари 16 осіб після групового спалення студентки

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Бангладеш засудили до смертної кари 16 осіб після групового спалення студентки

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

У місті Фені, Бангладеш, суд засудив 16 осіб до смертної кари за групове спалення студентки після того, як дівчина повідомила про спробу зґвалтування. Про це пише ВВС.

У березні 2019 року учениця релігійної школи, 19-річна Нусрат Джахан Рафі повідомила в поліцію, що директор установи Сірадж Уд Доула чіплявся до неї з сексуальними домаганнями. Чоловіка затримали, але він доручив співробітникам школи та учням, які його відвідали, змусити дівчину відмовитися від звинувачень або вбити її, якщо Нусрат наполягатиме на своєму.

Однокласники виманили дівчину на дах школи, де облили бензином і спалили. Жертва померла в лікарні 10 квітня від тяжких опіків. Справою займався спеціальний трибунал Бангладеш щодо злочинів проти жінок і дітей.

Місцева поліція брала участь у змові директора, разом з деякими працівниками релігійної школи та однокласниками дівчини. Проте правоохоронці не потрапили у список засуджених до смерті. Як відомо, зараз у Бангладеш кара проходить через повішення. При цьому, двоє з 16 засуджених, Рухул Амін і Максуд Алам — місцеві лідери правлячої партії «Ліги Авамі». Обвинувачені визнали свою провину під час суду. Незважаючи на це, адвокати засуджених повідомили, що мають намір подати апеляцію.

«Вбивство в Бангладеш нікому не зійде з рук», — заявив місцевий прокурор Хафез Ахмед.

Оскільки ситуація викликала великий ажіотаж у країні, включаючи протести за права жінок, справу розглянули швидше від багатьох інших. Батькам Нусрат, які спочатку підтримали її рішення звернутися в поліцію, надали захист від прихильників директора школи.