Вночі: Україна піднялася в рейтингу Doing Business, а Держдеп зобовʼязали оприлюднити «українські» документи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Україна піднялася в рейтингу Doing Business

Україна посіла 64 місце у рейтингу Doing Business-2020 серед 190 країн, покращивши позицію минулого року на 7 пунктів. Про це повідомив премʼєр-міністр Олексій Гончарук.

За словами Гончарука, Україна продемонструвала прогрес у захисті міноритарних акціонерів (+27 пунктів) та отриманні дозволу на будівництво (+10 пунктів). Премʼєр додав, що це позитивний сигнал для українських підприємців та іноземних інвесторів.

Держдеп зобовʼязали оприлюднити документи стосовно України

Федеральний суд США зобовʼязав Державний департамент протягом 30 днів оприлюднити записи переговорів і листування посадових осіб щодо України, включаючи спілкування між держсекретарем Майклом Помпео і особистим адвокатом президента Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Як повідомляє CNN, позов подала наглядова група American Oversight, яка вимагала розкрити інформацію про спроби тиску на Україну, а також оприлюднити документи, повʼязані з відкликанням посла США Марі Йованович.

Євросоюз вимагає негайно звільнити журналіста Асєєва

Євросоюз закликав негайно звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва, якому «суд» сепаратистів «ДНР» дав 15 років колонії за «шпигунство».

«ЄС закликає до негайного звільнення журналіста Станіслава Асєєва. Мовчання незалежних журналістів та утиски свободи слова неприпустимі. Євросоюз продовжує закликати до звільнення всіх незаконно затриманих та увʼязнених у неконтрольованих державою районах України», — сказано в повідомленні ЄС в Twitter.

Трамп заявив, що не знає повіреного у справах США в Україні Тейлора

Президент США Дональд Трамп заявив, що не знає повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора, який напередодні давав проти нього свідчення в Конгресі.

«Республіканський антитрампівець Джон Беллінджер представляє антитрампівця-дипломата Тейлора (якого я не знаю) у свідченнях перед Конгресом», — написав він у своєму Twitter, поскаржившись, що «демократи не допускають показань республіканців, ведуть непрозорий і непроцедурний процес».