Фігурант російської справи «Нового величия» попросив притулку в Україні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

26-річний росіянин Сергій Гаврилов, якого в Росії звинувачують в екстремізмі у справі «Нового величия», попросив притулку в Україні. Про це повідомляє видання «Грани.ру».

Державна прикордонна служба України в середу повідомила, що 21 жовтня у пункт пропуску «Сеньківка» (Чернігівська область) прибув 26-річний громадянин Росії. «Під час проходження іноземцем прикордонного контролю він звернувся до працівників Державної прикордонної служби з проханням про надання йому політичного притулку в Україні. Під час бесіди росіянин повідомив, що в РФ його переслідують за участь в акціях протесту проти чинної влади», — повідомила Держприкордонслужба.

Після цього росіянина направили в органи Державної міграційної служби.

Що таке справа «Нового величия»?

«Новое величие» — рух, членів якого — Марію Дубовик, Анну Павликову, Вʼячеслава Крюкова, Руслана Костиленкова, Сергія Гаврилова, Петра Карамзіна, Максима Рощина, Дмитра Полєтаєва, Павла Ребровського і Рустама Рустамова — затримали 15 березня 2018 року, перед президентськими виборами в Росії. Їх звинуватили у створенні екстремістської спільноти та участі в ній (частини 1,2 статті 282.1 КК РФ).

За версією слідства, метою руху була «безальтернативна участь у народних повстаннях, революційних діях, у зіткненні з представниками чинного в Росії режиму». Для цього активісти влаштували кілька поїздок за місто для тренувань зі стрільби та метання «коктейлів Молотова», вважають слідчі.