Кабмін пропонує Раді більше не друкувати закони в газетах для набуття ними чинності

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів запропонував публікувати закони та підзаконні акти на офіційних сайтах відомств для набуття ними чинності. Для цього уряд подав у Верховну Раду відповідний законопроєкт, повідомив у своєму Telegram міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

«Щойно ми подали в Раду законопроєкт, який повинен позбавити нас від дивного архаїзму. Зараз, щоб якийсь закон чи постанова набрали чинності, вони повинні бути надруковані у газетах «Голос України» або «Урядовий Курʼєр». Ми пропонуємо публікувати закони та інші акти на офіційних сайтах, а не на папері, як і личить у XXI столітті», — написав він.

При цьому Дубілет розповів, як кілька тижнів тому парламент ухвалив важливий закон, проте коли документ повинен був зʼявитися в одній із зазначених газет, цього не сталося.

«І от, на наступний день, коли закон повинен був вийти в газеті, а отже, стати чинним, ми виявили, що цього не сталося. Чому? Тому що працівники друкарні сказали, що текст не помістився, і вони вирішили перенести його на наступний день!» — розповів Дубілет

Він додав, що після того, як Рада прийме поданий урядом закон, Кабмін обговорить з громадськістю подальшу долю «Голосу України» та «Урядового курʼєру».