У США вибрали різдвяну ялинку для Рокфеллер-центру

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

У США вибрали новорічну ялинку для Рокфеллер-центру. Новорічне дерево поки росте в селі Флорида, округу Оріндж, штат Нью-Йорк. Але 7 листопада ялинку зрубають і перевезуть до Нью-Йорку, а 9 листопада її встановлять у Рокфеллер-центрі на Мангеттені.

Щороку тисячі власників ялинок відправляють до Рокфеллер-центру фото своїх дерев, в надії що адміністрація вибере саме їх красуню до Різдва. Підбором ялинки займається головний флорист Рокфеллерівського центру Ерік Позі. Він підшукує дерево протягом усього року в багатьох штатах: Коннектикуті, Вермонті, Нью-Йорку і Нью-Джерсі.

Після того як дерево зрубають, представники Рокфеллер-центру саджають замість нього молоде дерево. Потім, після свят, ялинку передадуть благодійній організації Habitat for Humanity («Будинок для людства») для використання в якості пиломатеріалу в її проєктах.

Встановлювати різдвяні ялинки в Рокфеллер-центрі почали з 1933 року. Мінімальні вимоги — 20 м заввишки і 10,5 завширшки. Для перевезення ялинки використовується спеціальний розсувний причіп, який розрахований на довжину до 38 м.