Мінекоенерго: Стан повітря в усій країні в нормі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство енергетики та захисту довкілля заявило, що концентрації забруднюючих речовин у повітрі по всій Україні не виявлено. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«За даними гідрометеорологічних організацій, концентрації оксиду вуглецю в останні дні залишались у своїх звичних параметрах, концентрації забруднюючих речовин у повітрі по Україні не зареєстровано», — йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслюють, що осінні погодні умови, а саме тумани, наявність приземних інверсій (коли біля поверхні землі утворюється затримуючий шар повітря), можуть сприяти накопиченню забруднювальних речовин. «Але за даними спостережень, у мережі моніторингу гідрометслужби в останні дні високих рівнів забруднення оксидом вуглецю не зафіксовано», — зазначили в Мінекоенерго.

За даними міністерства, вміст оксида вуглецю у повітрі в період 15—21 жовтня при середньодобовій граничній допустимій концентрації 5,0 мг/куб. м повітря по країні не перевищує показник в 1,5 мг/куб. м повітря, зокрема в Києві він становить 0,4—1,0 мг/куб. м.

Спостереження за станом атмосферного повітря ведеться в двох режимах. У повному режимі відбір проб здійснюється 4 рази на добу 6 днів на тиждень; у неповному — 2 рази на добу.

«Ми розуміємо занепокоєння населення України, але хочу запевнити, що перевищення концентрації забруднюючих речовин у повітрі немає! Усі показники в межах норми», — наголосив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

За його словами, Мінекоенерго працюватиме над покращенням якості моніторингу стану повітря в Україні та швидкістю інформування населення в критичних ситуаціях.